Funksjonalitet og forbedringer i NADA AM 5.1 og 5.0

En kombinasjon av brukerønsker og nye muligheter på nye Mac-plattformer har gjort at NADA Annonsemottak 5.1 har fått utvidet/forbedret funksjonalitet på en rekke områder i forhold til 5.0-versjonen. Noe av det viktigste er følgende:
Avis og magasin i samme mottak

Det kan tas imot for avis og magasin på samme mottak. Nyttig for alle de aviserne som kommer med ett eller flere magasiner også. Visning i hovedlista av om det er avisannonse eller magasinannonse.

Forenklet og forbedret følgeseddelvisning

Følgeseddelvisningen er forenklet og forbedret. Er nå på bare én «fane» - ikke tre som tidligere. Visningen av informasjon er tilpasset den som kan angis på NADAexpress, og forbedret ved at det på kompakt format kan vises:

• — alle innrykksdatoer

• — brutto- og nettoformat for utfallende PDFer

• — flere rekvisnummer

Penere A4 følgeseddel

Nye muligheter for visning/utskrift er tatt i bruk, noe som gir mye penere A4 følgeseddel, spesielt ved utskrift.

Lettere å oppdage filer i feilmappen

Enda bedre varsling, visning og håndteringsmuligheter når filer kommer i Feil-mappen. Det er viktig at man får avklart eventuelle innkommende filer som havner i feilmappen. Første skritt på veien er å oppdage at de kommer!

Automatisk utskrift av PDF-følgesedler

Muligheter for automatisk utskrift av følgesedler til PDF-fil.

Lettere og bedre søk i følgesedler

I tillegg til NADAs egen søkedialog har man nå filtreringsmuligheter i hovedlista basert på standard Mac OS listesøk.

Loftsrydding

Det er fjernet mye gammel moro som det ikke lenger er behov for: 7, 8 og 9 spalter i modulriss; Offline forsendelse; NADA bestillinger; ikon-animering over hovedlista, ... . I tillegg har det forsøksvis skjedd en ajourføring til dagens begreps- og navnebruk.

Da programmet kom i 2005, var NADA Annonsemottak 5.0 en tidsmessig og kraftig oppdatert versjon av NADA Annonsemottak, spesiallaget for å utnytte mulighetene i Mac OS X. Dette ga en rekke fordeler, og gjorde programmet sikrere, raskere og bedre enn tidligere versjoner. De samme fordelene finnes selvfølgelig også i 5.1-versjonen.
Økt stabilitet

Mac OS X er et Unix-basert system og går meget sjelden ned. Om ett av programmene på maskinen skulle låse seg eller dø, vil dette kun medføre at dette ene programmet går ned.

Programmet fungerer bedre sammen med andre programmer

Mac OS X kan kjøre en mengde programmer samtidig uten at det medfører ustabilitet. Det er ikke noe problem å benytte maskinen til andre oppgaver samtidig som den står som annonsemottak.

Utnytter de nye mulighetene i Mac OS X

En rekke av de nye mulighetene som kom i Mac OS X, blir utnyttet av NADA Annonsemottak 5. Dette gjelder for eksempel visning av annonser, som tidligere ble håndtert via Adobe Acrobat, men som nå ble løst klart bedre med den innebygde pdf-håndteringen i operativsystemet. Av andre ting i Mac OS X som ble benyttet var den innebygde ftp-tjeneren og Apache web-tjener.

Bedre utskrift

NADA Annonsemottak 5 fikk utskrift og visning på skjerm av følgesedler inn som en integrert del av programmet. Tidligere krevdes oppsett og konfigurasjon av ekstraprogrammet NADA Følgeseddelskriver. Utskriftskommandoene generelt ble ryddigere, slik at det ble lettere å få skrevet ut det man ville - når man ville.

Bedre brukeropplevelse

NADA Annonsemottak 5 utnyttet de nye mulighetene i brukergrensesnittet, bl.a. i listen over mottatte annonser hvor kolonner enkelt kan bytte plass, sortering kan endres osv. Verktøylinjen øverst i vinduet kan stilles inn på ønsket måte, med store eller små symboler, med eller uten tekst.

Bedre kvalitet med annonser fra NADAexpress

Det ble enkelt å skille mellom annnonser mottatt via NADAexpress og de som kom direkte fra avsender. Annonser fra NADAexpress er kvalitetssikret og gir mindre etterarbeid internt.

Hjelp til selvhjelp

NADA Annonsemottak 5 tok i bruk tooltips - altså «hint». Om man peker med musen på det symbolet eller den funksjonen man lurer på, vises en kort forklaring på skjermen.

Mottaksgrupper

Det ble enkelt å sette opp et annonsemottak som tar imot annonser til flere aviser. Det kunne dessuten settes opp automatisk flytting av filer som mottas til den enkelte avis direkte til ønsket produksjonsmappe.

Automatisk navngivning av produksjonsfiler

Mottatte filene kan automatisk gis akkurat det navnet man ønsker, basert på avsender, mottaker, innrykksdato eller nesten hva det skal være.

XML Følgesedler

NADA Annonsemottak 5 kunne automatisk lagre innholdet av mottatte følgesedler som egne filer på XML-format, med gode muligheter for effektiv integrasjon med interne annonsesystemer.

NADAlokal: Annonsemottaket på lokalnettet

En nettside med oversikt over hvilke annonser som er mottatt på annonsemottaksmaskinen ble automatisk publisert fra NADA Annonsemottak 5!