Installering under Mac OS X Mountain Lion eller Mac OS X Mavericks

Det følgende gjelder dersom du skal installere NADA Annonsemottak under Mac OS X Mountain Lion (10.8) eller Mac OS X Mavericks (10.9). Utseendet på dialogrutene vil kunne se litt annerledes ut avhengig av hvilken versjon du bruker av Mac OS X.

På grunn av de nye sikkerhetsmekanismene i Mac OS X kan du ikke lenger dobbeltklikke på installereren for å starte installeringen. Hvis du gjør det, får du følgende feilmelding:

Installering Nada annonsemottak 1

Ved å høyreklikke på installeringssymbolet får du opp en lokalmeny, hvor du kan velge «Åpne», slik at du likevel kan starte installeringen:

Installering Nada annonsemottak 2

Når du har valgt «Åpne» får du opp følgende dialogrute:

Installering Nada annonsemottak 3

Klikk på Åpne-knappen i denne dialogruten. Installeringen starter og forløper som normalt. Følg den vedlagte installeringsveiledningen for resten av installeringsprosessen.

Installering Nada annonsemottak 4

Oppsett av FTP-server på maskin med Mountain Lion eller Mavericks

På grunn av samme sikkerhetsmekanisme som forklart ovenfor, må du også følge tilsvarende prosedyre når det gjelder oppsett av FTP-server. Dersom du dobbeltklikker på installereren for å starte installeringen får du samme type feilmelding:

Oppsett FTP-server 1

Ved å høyreklikke på installeringssymbolet får du opp en lokalmeny, hvor du kan velge «Åpne», slik at du likevel kan starte installeringen:

Oppsett FTP-server 2

Når du har valgt «Åpne» får du opp følgende dialogrute:

Oppsett FTP-server 3

Klikk på Åpne-knappen i denne dialogruten. Installeringen starter og forløper som normalt.

Fordi brukergrensesnittet for å slå av og på FTP-server under Mountain Lion og Mavericks er fjernet, må dette slås på i Terminal med følgende kommando:

sudo -s launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/ftp.plist

Start Terminal, som du finner i Verktøy-mappen din. Kopier linjen ovenfor og lim den inn i Terminal og trykk derett på Retur-tasten. Du blir nå spurt om administratorpassordet til maskinen din. Skriv inn dette og trykk på Retur-tasten. Så sant du ikke har fått noen feilmeldinger kan du nå skrive «Exit» og trykke på Retur for å logge deg ut. Du kan nå avslutte Terminal.

Oppsett av NADAlokal på maskin med Mountain Lion eller Mavericks

Webdeling, som tidligere var direkte tilgjengelig i brukergrensesnittet i Mac OS X og som NADAlokal benytter, er nå i utgangspunktet slått av. Dersom du ønsker å bruke NADAlokal på en Mountain Lion- eller Mavericks-maskin, ta kontakt med oss på support@nada.no eller på telefon 22 59 55 55.